Menu

Viata dupa Huawei: Honor isi propune sa devina un brand global de telefoane


Fostul brand axat pe producerea smartphone-urilor mid-range, Honor s-a „intors”, potrivit CEO-ului companiei, George Zhao. Dar Honor care s-a intors arata putin diferit fata de compania pe care o cunosteam pana nu demult. Candva un subbrand al gigantului tehnologic chinezesc Huawei, Honor s-a despartit de compania mama in noiembrie 2020, atunci cand a fost vandut catre Shenzhen Zhixin New Information Technology. Sub presiunea din ce in ce mai mare din partea sanctiunilor comerciale americane care i-au impiedicat sa cumpere componente americane si sa foloseasca Serviciile Google, cei de la Huawei au apelat la vanzare acestei companii intr-o incercarea de a impiedica atat Honor, cat si pe ei insisi sa devina nave in curs de scufundare. Dar decizia de a vinde Honor a fost mai mult decat garantarea supravietuirii companiei in viitorul apropiat. Eliberarea companiei de sub tutela Huawei i-a permis acesteia sa-si intinda aripile si sa incerce lucruri la care nu a visat niciodata pana acum. Mai ales avand in vedere faptul ca telefoanele marca Honor nu erau altceva decat editiile mid-range ale smartphone-urilor Huawei. Acum, Honor isi poate fabrica singura propriile modele flagship, este o evolutie semnificativa fata de momentele dinaintea vanzarii companiei.

Intr-un interviu acordat publicatiei americane CNET, Zhao a spus ca obiectivul sau este de a transforma Honor intr-un brand global emblematic.. „Cel mai important lucru pentru noi este sa dezvoltam produse emblematice, iar experienta ar trebui sa fie mai buna decat cel mai popular smartphone de asaăzi”. Acest produs este Honor Magic 4 Pro, dezvaluit saptamana trecuta in cadrul conferintei MWC ce a avut loc la Barcelona. Acest model este un flagship Android de ultima generatie, cu o configuratie intriganta in forma de inel multicamera, Magic 4 Pro este genul de dispozitiv ambitios pe care Honor din 2020 sau mai devreme nu ar fi avut niciodata libertatea de a-l produce. Eliberarea de Huawei i-a eliberat pe cei de la Honor de directiva lor initiala, care urma să atraga un public tanar cu bani de buzunar pentru a cumpara telefoane de buget si de gama medie care ofera un raport calitate-pret destul de bun in comparatie cu alte modele de pe piata. Acum, Honor poate deveni ea insasi una dintre companiile care sa rupa piata de smartphone-uri la cel mai inalt nivel, este o schimbare cat se poate de neasteptata si de binevenita.

Pentru Zhao, independenta a insemnat oportunitatea de a arata de ce el si echipa sa erau cu adevarat capabili. „Acum suntem liberi sa intram in orice zona si in orice segment de pret”. Asta nu inseamna ca Zhao va incerca sa facă Honor mare in SUA imediat, mai ales avand in vedere faptul ca razboiul comercial dintre Statele Unite si China nu a ajuns inca la un bun sfarsit. Si s-ar putea sa nici nu ajunga; contrar opiniilor celor care vedeau o impacare intre cele doua puteri dupa victoria lui Biden impotriva lui Trump in alegeri, relatiile dintre cele doua superputeri raman inca extrem de tensionate. Ce-i drept, nu mai sunt atat de multe restrictii impotriva companiilor chinezesti cum erau in mandatul lui Trump, iar cei de la Honor ar putea incerca sa patrunda si pe aceasta piata, cel putin in teorie. Dar, deocamdata, tinta lui Zhao este sa creasca in Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Pacific si in America Latina. Abia mai tarziu, cand compania isi va extinde capacitatea de cercetare și dezvoltare, va incerca sa patrunda pe piata mult mai complicata din America de Nord. Deci vorbim de o diferenta de ani de zile.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *