Menu

Identificarea si evitarea AirPods urilor fake


Apple a creat unele ditnre cele mai renumite, cunoscute, populare si apreciate casti wireless de pe piata si pe care fanii Apple le adora. Primul model a fost AirPods, fiind urmate de AirPods Pro, care au cateva specificatii suplimentare. Ambele modele au preturi destul de mari, ceea ce face ca utilizatorii sa se indrepte catre alte alternative mai ieftine. De acest factor au profitat multe alte companii care au realizat niste fake AirPods, care au preturi mai mici, ceea ce face ca utilizatorii sa aleaga acea pereche mai ieftina, in schimbul perechii original de AirPods. Daca nu vrei sa patesti sa alegi din greseala o pereche de fake AirPods si vrei sa le eviti, atunci ramai cu ochii pe randurile urmatoare.

Prima si prima oara cand vezi o pereche de AirPods trebuie sa identifici numarul seriei. Acesta se gaseste in partea inferioara a carcasei si mai apare si in partea de jos a castii drepte. Apoi, introdu acel numar de serie pe site-ul check.coverage.apple.com unde iti va aparea o garantie a castilor, dar daca seria nu este cea potrivita, acest lucru nu se va afisa.

O alta metoda este conectarea la un dispozitiv IOS. Atunci cand conectezi o pereche de AirPods, va aparea imediat o pictograma cu AirPods-urile in meniul Bluetooth, iar dupa conectare vei putea vedea numarul seriei si a modelului.

Mai exista diferente si de design intre cele originale si cele fake. Castile trebuie sa se potriveasca foarte bine in carcasa din plastic. Apoi poti sa faci diferenta intre castile fake si cele de pe site-ul Apple si trebuie sa fii atent la orificii si la microfoane. In partea de jos trebuie sa aiba un orificiu in forma ovala. Carcasa trebuie sa aiba un port Lightning, nu USB-C, o lumina in fata si capacul sa se fixeze magnetic. 

Daca nu vrei sa cumperi din greseala sau din necunostinta de cauza o pereche de fake AirPods, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cumperi castile de la un magazin Apple sau un comerciant de incredere. 

Daca nu iti permiti o pereche nou nouta de casti, poate ca te-ar interesa si cele second hand. Doar ca trebuie sa fii foarte atent la descriere si pozele postate.

Daca nu vrei sa fii pacalit de un vanzator de AirPods second hand, poate ca ar fi mai bine sa cauti o alta alternativa pentru AirPods, adica de la alte companii precum Urbanista, JBL sau Huawei.

Acestea fiind spuse, daca nu vrei sa fii pacalit si sa cumperi o pereche de fake AirPods trebuie sa fii atent la aspectele prezentate anterior si sa cumperi castile de la un magazin Apple sau un comerciant serios. Daca pretul este prea mare, poate ca o varianta ar fi sa te orientezi catre alte alternativa AirPods.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *