Menu

Functii ale Android 11


Android 11 a fost lansat la inceputul lunii septembrie, dar in functie de ce marca de telefon ai, poate sa dureze o perioada de timp pana sa primesti actualizarea. Dar, Google si-a lansat cele 2 telefoane noi, Google Pixel 5 si Pixel 4A 5G, care amandoua au Android 11. Dar, chiar daca vrei sa iti cumperi un telefon nou cu Android 11 sau daca vrei sa astepti sa se actualizeze telefonul tau, exista cateva functii noi de care sa beneficiezi, iar daca vrei sa afli, urmareste randurile de mai jos. 

Prima functie interesanta este atunci cand vei apasa lung pe butonul de pornire si ti se va afisa noul ecran cu comenzi rapide. Printre comenzile rapide se numara Google Pay si comenzi rapide pentru dispozitivele inteligente pentru casa. Se poate viziona chiar si fluxul de la soneria inteligenta, fara sa trebuiasca sa deschizi aplicatia Nest, care uneori este destul de lenta. 

Alta functie este legata de Google Assistant, iar atunci cand nu poti raspunde la un apel, iti va aduce aminte peste o perioada, ca cineva asteapta sa vorbeasca cu tine. Pentru a activa functia trebuie ca telefonul tau sa fie ori pe vibratii, ori pe sunet si va aparea un buton Asteptare pentru mine, pe care il poti apasa atunci cand nu poti vorbi la telefon. 

De acum, fiecare notificare se va afla in cate o categorie, de exemplu, daca ai o notificare referitoare la conversatii, ea se va afla in acea categorie. Permite o vizualizare mai usoara o notificarilor care te intereseaza. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi lung pe conversatie si sa selectezi Prioritate, ceea ce inseamna ca notificarile din acea categorie vor fi mereu in partea de sus.

Functia Bubbles trebuia sa fie in Android 10, doar Google a decis in ultimul moment sa o retraga, asa ca isi face aparitia in Android 11. Acestea sunt asemanatoare cu cea de Messenger, ”chat heads”. Cand este activata functia, Bubbles va aparea pe ecran si trebuie doar sa il apesi pentru a citi sau trimite mesaje. Ea se poate muta in orice loc. 

Android 11 vine si cu un nou control de redare. Exista un chenar in partea de sus a panoului cu setari rapide. Poti sa reda, sa opresti, sa sari peste o melodie, totul din acel chenar.

In sfarsit primeste si Android functia de inregistrare a ecranului. Trebuie sa atingi pe Screen Record si sa selectezi daca vrei ca microfonul sa fie pornit sau oprit. Videoclipul se va salva si va fi in galerie. 

Prin urmare, fie ca astepti ca telefonul tau sa primeasca actualizarea, fie ca iti vei cumpara unul dintre telefoanele cu Android 11, trebuie neaparat sa incerci aceste functii care sunt foarte utile. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *