Menu

Apple Watch Seria 5 VS Seria 3


Daca ai un Iphone si te-ai hotarat ca ai nevoie de un Apple Watch, iti mai ramane sa te gandesti care model de Apple Watch ti-ai dori. Apple iti poate oferi 2 modele din care sa alegi, ci anume Seria 5, care are un pret care incepe de la 399 de dolari sau Seria 3 care incepe de la 199 de dolari. Ambele au functii similare, asa ca daca au buget mai restrans poti sa optezi pentru seria 3 pentru ca iti va oferi multe functii, dar daca esti dispus sa platesti mai mult, poti sa iti cumperi seria 5. In randurile de mai jos voi compara cele 2 modele de Apple Watch. 

Cea mai mare diferenta este afisajul. Ecranul seriei 5 este mereu aprins, ceea ce inseamna ca poti sa vezi mereu ora sau statisticile antrenamentelor. Ecranul seriei 3 se va opri cand nu il vei mai folosi. Chiar daca are ecranul mereu aprins, nu este un dezavantaj in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. 

Ambele ceasuri au durata de viata a bateriei in jur de 18 ore la o utilizare normala, adica primirea notificarilor, verificarea orei si a rezultatelor antrenamentelor. Daca ai GPS-ul pornit, bateria se va descarca mai repede. Daca nu vrei ca ecranul seriei 5 sa fie mereu pornit, poti sa dezactivezi aceasta functie. Seria 5 va putea sa urmareasca somnul cu viitoare actualizare la WatchOS 7. 

Display-ul seriei 5 este mai luminos decat al seriei 3, fiind mai usor de privit in razele soarelui. Acesta este un avantaj atunci cand vrei sa iti verifici statisticile in timp ce alergi, fara sa fie nevoie sa te opresti. 

Ambele ceasuri sunt bune pentru antrenamente. Ambele au GPS, ceea ce inseamna ca iti poti lasa telefonul acasa daca nu cunosti o ruta. Ambele sunt rezistente la apa, fiind potrivite si pentru inot. Doar ca, Seria 5 are o busola, iar Seria 3 nu are. 

Ambele ceasuri iti pot arata rezultate in ceea ce priveste sanatatea inimii si poti primi notificari atunci cand ritmul cardiac este prea mare, prea scazut, daca ai semne de fibrilatie atriala sau daca ai o afectiune cardiaca grava. Doar seria 5 are functia ECG si poate fi posibila o electrocardiograma prin intermediul aplicatiei ECG, care poate fi arata medicilor. 

Ambele au o functie SOS, care se activeaza prin apasarea lunga a butonului lateral. Dupa ce a fost activat, ceasul va suna automat la urgentesi va trimite locul in care te afli. Doar seria 5 are un senzor de detectare a cazaturilor si nu va mai fi nevoie sa apesi pe buton. Daca ai cazut si nu te misti un minut, ceasul va sune automat la urgente. 

Asadar, daca iti cumperi pentru prima data un Apple Watch, Seria 3 este suficient de bun si mai ieftin. Doar ca trebuie sa ai in vedere ca este ultimul ceas care va mai primi actualizarile, ultima fiind WatchOS 7.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *