Menu

Alianta dintre Netflix si Samsung in lupta pentru suprematie pe piata de streaming


In ultimul timp, suprematia Netflix pe piata de streaming a fost amenintata de tot felul de servicii aparute ori de la corporatii tech, ori de la televiziuni. Apple, Disney si HBO sunt cele care isi doresc sa depaseasca Netflix pentru a-si asigura primul loc in topul serviciilor de streaming de pe piata. Astfel, au aparut Apple TV Plus sau Disney Plus, iar cel din urma este destul de popular in ultimul timp, mai ales datorita unor seriale ca The Mandalorian. Ingrijorator a fost si faptul ca numarul abonatilor Netflix a inceput sa scada in ultimul timp, mai ales in Statele Unite. Si iata ca Netflix se vede dispusa la fel de fel de parteneriate pentru a-si intari pozitia.

Da, iata ca Samsung si cu Netflix au ajuns la un parteneriat prin care utilizatorii telefoanelor producatorului sud-coreean vor beneficia de cateva avantaje in plus fata de restul clientilor platformei. Iar in timp ce nu poate fi vorba de seriale sau filme create exclusiv pentru utilizatorii de telefoane de la Samsung, pentru ca ar fi o mutare prea exagerata, acestia se vor bucura de un anumit tip de continut in plus fata de restul. Acest continut va include, printre altele, scene din spatele camerelor sau povesti insotitoare. Intr-o prima faza, continutul bonus va fi disponibil pentru serialele, „Narcos: Mexic”, „Sintonia”, „Elite” si „Netflix is a Joke”. Dupa care ar urma sa le ofere mai mult continut in viitor. De asemenea, ar urma sa existe si recomandari utilizatorilor Samsung, iar aplicatia va fi mai bine integrata in anumite functii mobile Samsung precum search sau sectiunea de discovery. Inclusiv ca utilizatorul sa porneasca Netflix prin asistentul Bixby.

Cu alte cuvinte, este o metoda a Netflix de a atrage mai multi utilizatori, intr-un fel sau altul. Atunci cand va fi mai mult continut disponibil pentru utilizatorii telefoanelor de la Samsung, vor fi o multime care se vor abona doar pentru faptul ca au continut in plus fata de ceilalti. Ma rog, mutarea e menita sa mai castige de partea Netflix pe utilizatorii de telefoane Samsung care nu s-au abonat deja la serviciul de streaming.

Concurenta pe piata de streaming

Disney Plus si Apple TV au fost lansate destul de recent, insa tot prezinta o amenintare destul de reala la adresa celor de la Netflix, o platforma streaming care exista deja pe piata de ani buni. Pana acum, Amazon Prime era cea mai mare amenintare la adresa Netflix, insa platforma companiei de retail exista pe piata chiar dinaintea Netflix si inca nu a reusit sa intreaca cea mai populara platforma de streaming din lume. De luat in considerare si faptul ca Disney Plus a ajuns la 29 de milioane de abonati, ceea ce este o cifra impresionanta atunci cand te gandesti la faptul ca serviciul de streaming inca nu este disponibil pe plan global. 

Bine, Netflix are mult mai mult decat atat; 159 de milioane. Insa exista pe piata de mai bine de 10 ani. Nu se poate spune cu certitudine ca Disney Plus sau Apple TV o vor intrece pe Netflix in ceea ce priveste numarul de utilizatori, insa acest lucru nu ar fi deloc imposibil.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *