Menu

Facebook iti monitorizeaza locatia indiferent de setarile telefonului


Bine, cred ca in momentul de fata acest lucru nu este, sau n-ar mai trebui sa fie un secret fata de nimeni. Adica, la urma urmei, reprezentantii retelei sociale n-au fost deloc transparnti in legatura cu acest aspect. Ceea ce a rezultat in scandalul cu Cambridge Analytica, unul dintre cele mai mari scandaluri in care a fost implicata vreodata o companie tech. Care, in cele din urma, s-a incheiat cu o amenda in valoare de 5 miliarde de dolari, emisa pe numle celor de la Facebook de catre Comisia Federala a Comertului (FCC). In orice caz, de atunci si pana acum, au aparut tot felul de informatii in legatura cu modul in care Facebook colecteaza si utilizeaza datele personale ale utilizatorilor. Astfel incat nu ar trebui sa fie cine stie ce secret faptul ca aceasta retea sociala iti monitorizeaza datele indiferent de setarile telefonului si locul in care te afli. Atat timp cat ai cont de Facebook, reprezentantii retelei sociale au posibilitatea de a-ti cunoaste fiecare miscare. 

Cu alte cuvinte, atat timp cat Facebook va fi un serviciu gratuit care iti va comercializa datele catre diverse companii care vor mai multa expunere in mediul online, nu ar trebui sa te surprinda faptul ca iti urmareste locatia chiar si atunci cand o ai dezactivata din starile telefonului. Daca si Google poate, deoarece au inventat Android, de ce nu ar puta si Facebook? La urma urmei, sunt 2 miliarde de utilizatori care au conturi de Facebook, evident ca este o dorinta din ce in ce mai mare de control in randul companiei social media. Dupa cum spuneam si mai inainte, cei de la Facebook sunt renumiti pentru practicile lor in ceea ce priveste violarea intimitatii utilizatorilor. Motiv pentru care acestia s-au aflat in centrul mai multor scandaluri de-a lungul anilor. Cu toate acestea, compania continua sa  monetizeze locatia si, in general, comportamentul utilizatorilor in cea mai atenta manierea posibila, indiferent de gesturile pe care le faci pentru a preveni acestui lucru. Pur si simplu nu prea ai cum sa-l previi, avand in vedere cat au investit cei de la Facebook pentru a avea sisteme de monitorizare cat mai greu de spart. 

Intr-un comunicat emis recent, oficialii companiei conduse de Mark Zuckerberg au recunoscut faptul ca aduna o gramada de date cu caracter personal in legatura cu locatia utilizatorilor. Si asta in mod permanent. Nu te ajuta faptul ca ai dezactivata geolocatia, la fel cum nu te ajuta nici in cazul monitorizarii Google. Insa cei de la Facebook nu ar spune ca stiu exact locatia ta, insa acestia invoca motive de securitate si publicitate pentru a justifica faptul ca iti estimeaza locatia printr-o serie de artificii tehnice, conform AFP. Ei bine, ce pot sa spun, o estimeaza suspect de bine. 

„Chiar daca un utilizator nu si-a activat locatia, Facebook o poate determina partial, multumita informatiilor furnizate prin activitatile acestuia lor si conectarea sa la diferitele servicii ale noastre”, a afirmat compania intr-o scrisoare remisa catre doi senatori americani si publicata pe Twitter marti.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *