Menu

Uber a concediat 350 de angajati iar situatia companiei e din ce in ce mai grava


Am mai vorbit despre criza de la Uber in cateva articole pana in prezent. Criza pe care o suporta compania principala de cand cu trecerea la un regim de oferta publica. Nu despre filiala din Romania, intrucat aceasta poate circula acum fara probleme pe drumurile Bucurestiului si Clujului pentru ca a fost legalizata acum cateva luni. La un moment dat, situatia de la Uber era sub semnul intrebarii din cauza dezastrelor care veneau unul dupa altul pentru compania de ride sharing. Mai intai, au plecat o multime de angajati cu state vechi in companie, in frunte cu primul CEO al companiei, Ryan Graves. Apoi, profiturile Uber au continuat sa scada substantial, actiunile firmei la fel. Insa, in momentul de fata, compania de ride sharing se confrunta cu momentul-cheie al crizei sale, acela ce ar putea face diferenta intre o companie falimentara si una cu potentialul de a-si reveni. Va depinde strict de felul in care iranianul Dara Khosrowshahi, directorul executiv al Uber, va gestiona situatia. Insa pana acum nu a gestionat-o intocmai intr-un mod in care ar putea redresa starea companiei, si asta e doar o parere obiectiva. 

Dupa cum spuneam, lucrurile stau mai rau ca niciodata. Astfel, recent Uber a concediat aproximativ 350 de angajati in cadrul celei mai recente operatiuni de restructurare a companiei. Nu s-a tinut cont neaparat de divizia din care acestia proveneau, trebuiau doar mai putini oameni in cadrul companiei pentru o sansa mai mare de redresare. Cel putin in viziunea conducerii companiei de ride sharing. Potrivit declaratiilor oficiale pe aceasta tema, acesta este ultima actiune ca parte dintr-un proces indelungat de eficientizare a activitatilor companiei. In ultimele luni, au fost concediati din cadrul companiei o multime de angajati din departamentul de marketing, responsabili de produs si mai multi ingineri.

Acum, cea mai recenta runda de concedieri a vizat divizia Uber Eats. Practic, aceasta ar fi divizia marketingului de performanta din cadrul companiei, dar si a departamentelor de recrutare si a grupului de tehnologii avansate. Cu alte cuvinte, acele departamente care au adus Uber in fruntea pietei in momentele sale de glorie. Divizia pentru tehnologii avansate  este responsabila pentru proiectele cu masini autonome din cadrul Uber. Ei se ocupa de contractele cu firmele de inchiriat masini pentru a le asigura soferilor ca au cu ce sa transporte pasagerii dintr-o locatie in alta. S-a actionat si asupra echipelor ”global rides” si a platformei. Atunci cand faci un rezumat al acestor concedieri, realizezi ca cei aproximativ 350 de angajati concediati reprezinta 1% din forța de munca a Uber. Cu toate acestea, s-a ajuns la o situatie destul de grava in acest sens si nu se stie exact daca vor mai urma concedieri. Asta pentru ca situatia companiei de ride sharing nu pare sa se imbunatateasca intr-un viitor prea apropiat. 

Dintre cei care au fost afectati de acest val de concedieri, se afla in America de Nord. Pe de alta parte, au avut de suferit si angajati care au lucrat pentru filialele Uber din Asia, Europa, America Latina sau Orientul Mijlociu.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *