Menu

Google reduce cantitatea de mesaje audio ascultate pentru revizuirea utilizatorilor


Aflata sub presiunea repercursiunilor din cauza incalcarii repetate a confidentialitatii utilizatorilor, Google isi va schimba politicile de pastrare a datelor audio in urmatoarele luni pentru a evita sanctiuni severe. Si aici vine o veste mai mult sau mai putin buna pentru utilizatorii de internet preocupati de faptul ca exista un risc suficient de mare ca examinatorii umani sa va asculte inregistrarile pentru asistentul vocal al Google. Pentru ca oficialii motorului de cautare dau de inteles faptul ca intentioneaza sa solicite fiecarui utilizator sa isi reafirme alegerea de a participa la acel program – care este „intrerupt la nivel global” in asteptarea unei anchete a Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, e o politica clasica a unei corporatii americane; Google nu renunta total la proiect, ii coopteaza doar pe utilizatorii destul de naivi sa participe. Cateva cuvinte despre practici supra uzate.

De asemenea, compania mai efectueaza si alte modificari, inclusiv o nouă opțiune de sensibilitate pentru detectarea cuvintelor-cheie, precum „Hey Google”, astfel incat utilizatorii care doresc acest lucru vor putea sa faca mai putin probabila marirea volumului in mod neintentionat de catre difuzoarele lor inteligente. O schimbare pe cat de interesanta, pe atat de putin utila. 

Schimbarile apar ca urmare a unei veri in care fiecare asistent inteligent major este supus unei analize reinnoite cu privire la modul in care datele acesteia sunt stocate, dar si pentru cat timp sunt ascultati utilizatorii si cine ii asculta mai exact. Alexa, Siri si Google Assistant stocau toate articolele utilizatorilor si-si faceau angajatii sa asculte acele inregistrari audio pentru a evalua cat de exact le-au transcris aplicatiile asistent. Aceste date includeau adesea audio care nu era destinat deloc pentru boxele inteligente, dar care erau totusi inregistrate accidental. Ma intreb cateodata cum se simt acei angajati atunci cand aud, mai mult sau mai putin neintentionat, sunete de sex sau oameni care comanda droguri, intrucat alea erau printre cele mai “revoltatoare” inregistrari accidentale.

Google, Amazon si Apple au reactionat diferit la scandalurile lor individuale. Amazon, de exemplu, a adaugat sisteme de protectie a confidentialitatii mai eficiente in interiorul aplicatiei Alexa si a facut “tot posibilul” ca Alexa sa stearga inregistrarile audio si datele acumulate de la utilizatori. Cei de la Apple si-au cerut scuze in mod public, un eveniment destul de rar, pentru “erorile lor in materie de confidentialitate” si si-au actualizat politica de consolidare a controalelor si de a impiedica contractantii terti sa auda inregistrarile utilizatorilor. 

Cei de la Google, in schimb, spun ca stocarea si revizuirea inregistrarilor utilizatorilor a fost o politica care pur si simplu nu se aplica in cazul companiei si ca inregistrarile vocale pe care oamenii le-au revizuit au fost, de asemenea, disociate intodeauna de conturile de utilizator. Cu toate acestea, asa-numita setare „Activitate vocală și audio (VAA)” inca nu este extrem de clara atunci cand vine vorba despre ce se intampla in cazul in care un utilizator este de acord sa participe la experiment. Google mai mentioneaza, in mod explicit, faptul ca revizuirea umana pentru setarea VAA va prezenta acel ecran nou, mai clar pentru toti utilizatorii Google Assistant. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *