Menu

Wi-Fi 6, noua tehnologie care isi propune sa revolutioneze internetul wireless


Noua tehnologie Wi-Fi 6 se anunta un fel de Mesia atunci cand vine vorba de salvarea internetului wireless. Pentru ca, in momentul de fata, suntem dependenti de o conexiune fara fir la internet, ceea ce nu poate fi asigurata in orice spatiu si cateodata pentru internet este extrem de necesara utilizarea datelor mobile. Ca sa nu mai spun faptul ca numarul echipamentelor cu conectivitate Wi-Fi practic a explodat in ultimii ani de zile. Iar asta nu e un lucru bun, avand in vedere faptul ca retelele au devenit mai congestionate ca niciodata. Ceea ce, evident, reprezinta un impediment major atunci cand vine vorba de utilizatori si de interfata pe care acestia o pot accesa; insa mai ales atunci cand se ia in calcul faptul ca nu ofera o conexiune suficient de buna in multe instante. Mai ales atunci cand te afli intr-un spatiu public care ofera in mod gratuit servicii de internet. Sau chiar si atunci cand esti la un restaurant si accesezi reteaua acestuia dupa ce chelnerul ti-a dat parola, si poti sa observi ca conexiunea e la fel de c***t ca si cea de pe Wi-Fi gratuit, desi tu prinzi aprope toate liniutele. 

Ei bine, se pare ca Wi-Fi 6 se anunta a fi cea mai mare actualizare realizata pentru reteaua de internet wireless din 2009 si pana in prezent. La momentul respectiv, a inceput adoptia dual band. Ceea ce a fost una complicata, avand in vedere faptul ca trebuie integrate o multime de gadgeturi in internet. Inca dinainte ca Wi-Fi 6 sa fie disponibil, Samsung l-a introdus pe Galaxy S10, deci utilizatorii care au avut destui bani pentru a-si cumpara cel mai nou flagship al companiei sud-coreene (de fapt cel mai nou flagship e Galaxy Note 10, dar in fine) au avut ocazia sa se laude cu faptul ca au avut parte de un internet mai bun in comparatie cu cei care au telefoane de la Huawei, OnePlus, Xiaomi, Apple sau chinezarii de mana a doua. Da, mai sunt si utilizatori care nu folosesc cele mai noi tehologii; si tin sa remarc si faptul ca unele corporatii au acces mult mai rapid la anumite tehnologii in comparatie cu altele. Vorbim de favoritism in aceasta situatie. In fine.

Cea mai mare schimbare pe care Wi-Fi 6 o aduce cu scopul de a face viata utilizatorilor de internet putin mai usoara decat pana acum este aceea ca acum chiar nu-ti mai trebuie sa tii minte litere pentru a-ti da seama care router este mai rapid sau mai actual in comparatie cu celalalt. Astfel, un router certificat IEEE 802.11N va purta cifra 4 in dreptul unui spectru de conectivitate. Un router cu 802.11ac va fi avea cifra 5, ca pe un brand. In ciuda faptului ca nu prezinta un echivalent in standardul de numerotare IEEE 802.11, cele mai performante routere vor purta cifra 6 si, probabil, vor fi cele mai scumpe. Evident, aici vorbim despre o alta chestie in care prefer sa nu intru.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *