Menu

Directorul executiv al Samsung despre Galaxy Fold: “L-am fortat inainte sa fie gata”


Cred ca, in momentul de fata, stim cu totii incidentul pe care Samsung Galaxy Fold, primul model pliabil al companiei sud-coreene, l-a suferit inainte de data lansarii pe piata a telefonului. Adica, in momentul in care a fost trimis catre publicatii tech pentru recenzii, majoritatea modelelor au avut probleme cu ecrane sparte din cauza indepartarii unei folii protectoare. Samsung Galaxy Fold a fost anuntat la inceputul acestui an ca o reinventare a smartphone-ului. Acum, intr-un moment in care utilizatorii asteapta o noua data de lansare dupa ce problemele cu display-uri au cauzat intarzieri, un anume interviu a aparut pentru a  oferi o perspectiva noua asupra lucrurilor care nu au mers asa cum a trebuit atunci cand a venit vorba de acest proiect. (Ca sa fac o paranteza, aparent Samsung ar fii rezolvat problemele cu Galaxy Fold si ar fii pregatit sa-l lanseze curand, potrivit unor zvonuri pe aceasta tema).

Intr-o intalnire cu jurnalistii, inclusiv cu cei ai The Independent, o publicatie din Coreea de Sud, directorul executiv al celor de la Samsung Electronics, DJ Koh, a vorbit despre problemele recente cu care s-a confruntat lansarea dispozitivului. “A fost jenant, l-am fortat inainte de a fi gata”, a spus Koh grupului de jurnalisti adunati pentru a-l intreba pe omul numarul 1 al companiei coreene despre esecul sonor pe care l-a inregistrat in organizarea acestui proiect. “Recunosc ca am pierdut ceva la telefonul pliabil, dar suntem in proces de recuperare”.

Samsung a planificat, initial, sa lanseze telefonul pliabil futurist, care costa aproape 2000 de dolari americani (si care, la inchidere, are un ecran traditional de smartphone, cu diagonala de 4,6 inchi, dar se deschide pentru a dezvalui un ecran de dimensiuni complete de 7.3 inch) – la sfarsitul lunii aprilie. Insa, dupa cum am spus la inceputul articolului, jurnalistii si reviewerii care au testat dispozitivul au intampinat o serie de probleme cu ecranul telefonului, compania a anulat lansarea initiala si nu a oferit inca o data concreta la care telefonul ar putea debuta, in sfarsit, pe piata. 

Koh sustine faptul ca compania sud-coreeana ar avea “mai mult de 2.000 de dispozitive care sunt testate chiar acum in toate aspectele”, continuand sa spuna ca “am definit toate problemele. Unele probleme pe care nici macar nu le-am gandit, dar multumita reviewerilor nostri, testarea este in curs de desfasurare. ” In concluzie, directorul executiv al Samsung a dat de inteles faptul ca inca nu sunt rezolvate toate problemele cu telefonul pliabil. Insa, pentru cei care sunt extrem de optimisti in general, ar putea parea ca aceste probleme sunt pe cale de a fii rezolvate in curand. Probabil pana la sfarsitul anului ar putea aparea modelul pe piata. Koh nu a dezvaluit cand s-ar putea intoarce telefonul pe mainile jurnalistilor in conditii optime. 

“In ultimele două saptamani, cred ca am definit toate problemele si toate problemele pe care nu le-am putut gasi [înainte de a le trimite la jurnalisti si revieweri]”, a declarat el pentru jurnalisti, adaugand ca va fi oferita o actualizare “in timp util ” si cerandu-le celor interesați de dispozitiv “sa ne mai dea un pic mai mult timp “.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *