Menu

Google va ajuta cu 1 miliard de dolari in cazul crizei din Bay Area


Google spune ca vrea sa se implice in a usura problema locuintelor din zona San Francisco Bay, unde gigantul tehnic a avut sediul in ultimele doua decenii. Astfel, compania care detine cel mai mare motor de cautare al internetului a anuntat marti ca a promite un sprijin in valoare de un miliard de dolari pentru a ajuta la construirea a 20.000 de locuinte in regiune in urmatorii 10 ani. Aceasta promisiune vine in urma criticilor cu care Google si alte mari companii din domeniul tech se confrunta, si anume ca au avut o contributie majora la chiriile mai mari in Bay Area, deoarece si-au stabilit sediul in regiune. Google, care a fost fondat in Mountain View, California, acum 20 de ani, de asemenea, s-a extins agresiv in aceasta zona, si in domeniul imobiliar in general. Astfel, compania americana prezinta achizitii majore in acest domeniu in San Francisco, San Jose si Sunnyvale. De asemenea, Google ar fi implicata si intr-un proiect de modernizare al orasului Toronto, proiect care a atras controverse majore din partea canadienilor.

“In intreaga regiune, o problema se remarcă ca fiind extrem de urgenta si complexa: locuintele”, a scris directorul executiv al celor de la Google, Sundar Pichai intr-o postare pe blogul sau. “Lipsa de aprovizionare noua, combinata cu cresterea costului vietii, a dus la o lipsa severa de optiuni de locuinte la prețuri accesibile pentru locuitorii cu venituri medii si cu venituri reduse”. Si totul pentru ca Google are sediul stabilit in zona respectiva. 

Google a anuntat ca are de gand sa-si refoloseasca un teren, in valoare de 750 milioane de dolari, pe care sunt, in prezent, asezate spatii comerciale si birouri. Astfel, acest teren urmeaza a fi folosit pentru construirea a 15.000 de locuinte. Acestea vor include locuinte pentru persoanele cu venituri medii si cu venituri mici, a spus compania. Google va crea, de asemenea, un fond de investitii de 250 de milioane de dolari americani pentru a oferi un stimulent dezvoltatorilor imobiliari pentru construirea a 5.000 de locuinte accesibile in regiune. Google a spus ca isi doreste ca acest proiect al constructiei de locuinte sa inceapa imediat.

Google se confrunta, de asemenea, cu o examinare intensa, si asta intr-un sens mai larg, ca o companie. Motivul e bine stiut, fiind acela care a banutit tehnologia in utlimii ani: confidentialitatea. Si nu numai. In ultimii ani, Google a fost acuzat si de cenzura, ajutand la distribuirea dezinformarii si neavand o pozitie suficient de puternica impotriva hartuirii sexuale la locul de munca (ca si Amazon, de altfel). Astfel, un angajament de a usura criza locuintelor ar putea fi, de asemenea, o incercare a companiei de a-si imbunatati imaginea publica. 

Marti, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom a salutat promisiunea Google de a ajuta la construirea de locuinte. “Google recunoaste ca are un rol important in abordarea crizei costurilor din California”, a spus Newsom intr-o declaratie. “Sper ca anuntul de astazi sa inspire alte companii – mari si mici – sa faca investitii directe similare in accesibilitatea locuintelor pe tot teritoriul tarii noastre”.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *