Menu

YouTuber, arestat pentru ca a jucat o farsa unui om fara casa


In acest articol, am sa ma exprim putin mai liber decat deobicei. Pentru ca am un mix de sentimente in acest sens. Unu la mana, ma dezgusta faptul ca i s-a parut unui copil tembel care mai are si un canal plin de abonati amuzant sa-i joace o farsa unui vagabond. C***e, cat sa fii de retardat? In al doilea rand, ma amuza ca fraierul a fost arestat pentru fapta sa, lucru pe care evident nu l-a luat in calcul in momentul in care i-a venit stralucita idee in cap. Lasand la o parte opinia personala (sau nu), sa trecem la subiect. 

Kanghua Ren, aka ReSet, aka un pusti de 21 de ani cu un canal de YouTube, s-a gandit ca ar fi o idee excelenta sa umple niste biscuiti cu pasta de dinti si sa-i ofere unui om fara casa sa-i manance. In gluma, i-a spus ca biscuitii il vor face curat. Evident ca l-au facut… sa vomite. Videoclipul a fost filmat la inceputul lui 2017, pe vremea cand YouTuberul, ce detine un canal cu 1.2 milioane de abonati, avea 19 ani. Fusese provocat de unul dintre abonatii sai, insa faptul ca s-a gandit ca ar fi o idee buna sa faca exact lucrul asta e un motiv de ingrijorare pentru sanatatea mentala a individului. Adica, mai concret, e clar ca YouTube are o comunitate de utilizatori ar caror IQ atinge cote subunitare. E imposibil sa-ti dai seama de acest fapt cand iti pica pe retina un comentariu de top al unui videoclip popular. Dar, din nou, un vlogger cu pretentii de influencer se pretinde ca ar avea mai multa minte, in ciuda continutului pe care il posteaza. Asta pentru ca fiecare asa zis influencer pare mai inteligent atunci cand nu apare intr-un daily vlog, prank sau challenge. Si mai ales, un YouTuber ar trebui sa stie (in p*** mea) diferenta dintre divertisment si un autism. 

Evident, ReSet a fost arestat, iar un tribunal de judecata din Barcelona l-a condamnat la 15 luni de inchisoare pentru crima sa impotriva “integritatii morale” a vagabondului, a ordonat inchiderea canalului sau de YouTube si a conturilor sale pe retelele sociale pentru o perioada de 5 ani si l-a pus sa-i plateasca victimei compensati in valoare de 20.000 de euro. Chiar si asa, e  putin probabil ca Ren sa petreaca macar un minut in puscarie, pentru ca legea spaniola suspenda, de obicei, sentintele de pana in doi ani pentru infractorii aflati la prima abatere. Daca n-au ajuns Messi si Cristiano Ronaldo pentru evaziune fiscala, sa ajunga asta pentru ca a facut un gest din disperare pentru vizionari. 

Vloggerul i-ar fi dat omului o banconta de 20 de euro pentru ca l-a umilit. Pana si asta a fost bataie de joc. Dupa cum a remarcat si judecatorul in procesul sau, ReSet a castigat mai mult de 2000 de euro doar din reclamele de pe videoclip, ca sa nu mai fie mentionati si banii din vizualizarile propriu-zise ale clipului, samd. 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *