Menu

Probleme cu reteaua 5G a Verizon


La data de 3 aprilie 2019, Motorola a lansat Moto Z3, cu 5G Moto Mod, acesta fiind primul smartphone disponibil pe piata cu conexiune la reteaua de date 5G, odata cu lansarea, in Statele Unite ale Americii a benzii 5G Ultra Wideband, de la Verizon. Astfel utilizatorii modelului Moto Z3 cu 5G Moto Mod au fost primii care au accesat reteaua 5G, Motorola fiind primul producator de smartphone care isi conecteaza utilizatorii la o astfel de retea de date. De mentionat si faptul ca, la lansare, aceasta retea promite mult mai multe avantaje in comparatie cu 4G sau LTE, actualele retele de date mobile disponibile oricarui smartphone. Printre aceste promisiuni se numara: transmisiuni 4K live, gaming rapid si o experienta VR net superioara celei de pe 4G, plus cea mai mare viteza de download de pana acum, pentru a enumera doar cateva dintre beneficiile pe care Verizon le-a promis odata cu lansarea acestei noi retele de date. Cu toate acestea, se pare, la prima vedere, ca drumul pana la atingerea acestor obiective este unul lung, potrivit celor mai recente stiri pe aceasta tema.

Astfel, potrivit jurnalistei Jessica Dolcourt de la CNET, care a fost la Chicago pentru a testa noua retea 5G a celor de la Verizon la doua zi dupa ce noua retea de date a fost lansata in anumite parti din centrul oraselor Chicago si Minneapolis. Jurnalista spune, in articolul sau in legatura cu acest subiect ca, dupa ce a folosit timp de sase noul model Moto Z3 pe Modul Moto 5G, am plecat cu o intelegere “mai clara a celor mai mari probleme cu care se confrunta Verizon si alti operatori”, pe masura ce retelele de date mobile de ultima generatie incep, incetul cu incetul, sa se extinda pe piata. Potrivit lui Dolcourt, experienta pe care aceasta a avut-o cu noua retea de date a fost absolut “frustranta si nebuna”. Astfel, noua retea nu reprezinta neaparat un “glont de argint care va imlini cu adevarat visele de date mobile”. Noua retea se confrunta cu o multime de probleme la lansarea acesteia, lucru pe care jurnalista il evindetieaza in editorialul sau pe aceasta tema.

Cel putin in ceea ce priveste viteza de descarcare, una dintre promisiunile cele mai mari ale celor de la Verizon cu privire la specificatiile noii retele, jurnalista sustine ca, uneori, vitezele 5G inregistrate de testul de comparatie Speedtest.net ne-au oferit viteze de descarcare de 600 megabiți pe secunda, conforme cu promisiunile celor de la Verizon. Insa, alteori, sustine Dolcourt, aceasta era mai aproape de 200Mbps, si ca a trecut printr-o multime de momente in care avea impresia ca acest telefon, “despre care se sustine ca este 5G”, ar fi actionat intr-un mod foarte mult asemanator retelei 4G. Jurnalista mai sustine ca a avut o multime de idei de teste de incarcare si descarcare pe care urma sa le incerce in Chicago, insa ca a fost atat de greu sa pastreze o conexiune de 5G suficient de lunga pentru a rula cele mai standard teste, astfel incat a fost nevoita sa renunte la aceste planuri.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *